За нас

Финансиска технологија која им овозможува на бизнисите и луѓето да се прилагодат на ‘open banking’ концептот

Кои сме ние

Mony - Платформата за Инстант Плаќања и Трансакции е нашиот продукт поддржан исто од Фондот за Иновации и Технолошки Развој. Со новиот концепт на “open banking“, комплетно се менува традиционалното банкарство и такво какво што го познаваме во 2020 год, веќе нема да постои после неколку години. Технологијата ќе ги натера традиционалните банки да се претворат во “дигитални банки“, односно “мобилни банки“. Целта на Mony е овој концепт да го претстави на македонскиот пазар, и ќе овозможиме на луѓето и бизнисите да се прилагодат и секако да уживаат во предностите кои ги има. Mony претставува мобилна апликација за брз, сигурен и лесен трансфер на парични средства.

Нашите достигнувања

Апликација во ФИТР
12.2019

Аплицирање за проектот Mony во ....

Одобрен проект од ФИТР
6.202

ФИТР испраќа потврден одговор за одобрување на Mony...

Почеток на Проект
10.202

Започнуваат активностите за ....

Лансирање на mony.mk
1.2021

Пуштање во употреба на сајтот mony.mk за целата јавност

Android App
3.2021

Android app во функција

iOS App
6.2021

iOS app во функција

Mony Service
9.2021

Сите услуги и функционалности се достапни на корисниците